Meer lezers en abonnees? Denk eens aan retargeting I

Leestijd: 2 minuten
     

Retargeting is een duur woord voor een bekend, en vaak irritant fenomeen: je kijkt in een webshop naar een paar schoenen om datzelfde paar vervolgens tot vervelens toe op andere websites tegen te komen. Als je vervolgens een e-mailtje over datzelfde paar schoenen ontvangt dan noemen we het remarketing in plaats van retargeting.

Als retargeting goed wordt uitgevoerd irriteert het niet en is het voor je doelgroep een welkome reminder. Ook je online publicaties kunnen veel voordeel hebben van deze online marketingtechniek. In dit artikel zetten we de beste retargeting toepassingen voor online magazines op een rij.

Retargeting: wat, waar en hoe?

Wat. Retargeting is het tonen van advertenties (tekstadvertenties, banners), op online locaties van anderen, aan bezoekers waarvan we vermoeden dat ze geïnteresseerd zijn in ons aanbod, en in ons specifieke geval: onze publicatie. Een tweede kenmerk van retargeting is dat we die bezoekers of nog helemaal niet kennen óf dat we ze (nogmaals) willen bereiken buiten ons eigen domein. Dat betekent dat we een partner nodig hebben.

Waar. Er zijn een paar partijen op het internet die zoveel gebruikers kunnen bereiken dat het de moeite waard is om met ze in zee te gaan voor retargeting:

  • Google laat je tekstadvertenties bij relevante zoekwoorden plaatsen (Google Ads, de nieuwe naam voor Adwords) en banners op websites die je doelgroep bezoekt (via het Google Display network). Om te weten wie geïnteresseerd is, wordt in het laatste geval een cookie geplaatst bij bezoekers die de door jou gewenste actie hebben ondernomen: je website bezocht, een bepaalde pagina daarvan of een andere actie. Via retargeting-banners op websites en apps die ze daarna bezoeken, wil je ze verleiden om alsnog de gewenste actie te ondernemen. Dit is de conversie en kan zijn: kopen, lid worden, lezen etc.
  • Sociale media als Facebook en Linkedin bieden je de mogelijkheid jouw doelgroep, of ze je nu volgen of niet, te definiëren en je advertenties op hun timeline te plaatsen.

Hoe je retargeting kunt inzetten om het succes van je online publicatie te vergroten lees je in deel II van dit blog.

Deze klanten gingen je al voor