Meer lezers en abonnees? Denk eens aan retargeting I

Leestijd: 2 minuten
     
Retargeting is een duur woord voor een bekend, en vaak irritant fenomeen: je kijkt in een webshop naar een paar schoenen om datzelfde paar vervolgens tot vervelens toe op andere websites tegen te komen. Maar als retargeting goed wordt uitgevoerd, dan irriteert het niet.. Voor je lezers die je e-mail met de aankondiging gemist hebben kan het een welkome reminder zijn om je magazine alsnog te lezen. In dit artikel zetten we de beste retargeting toepassingen voor online magazines op een rij.

Retargeting: wat, waar en hoe?

Wat. Retargeting is het tonen van advertenties (tekstadvertenties, banners), op online locaties van anderen, aan bezoekers waarvan we vermoeden dat ze geïnteresseerd zijn in ons aanbod, en in ons specifieke geval: onze publicatie. Een tweede kenmerk van retargeting is dat we die bezoekers of nog helemaal niet kennen óf dat we ze (nogmaals) willen bereiken buiten ons eigen domein. Dat betekent dat we een partner nodig hebben.

Waar. Er zijn een paar partijen op het internet die zoveel gebruikers kunnen bereiken dat het de moeite waard is om met ze in zee te gaan voor retargeting:

  • Google laat je tekstadvertenties bij relevante zoekwoorden plaatsen (Google Ads, de nieuwe naam voor Adwords) en banners op websites die je doelgroep bezoekt (via het Google Display network). Om te weten wie geïnteresseerd is, wordt in het laatste geval een cookie geplaatst bij bezoekers die de door jou gewenste actie hebben ondernomen: je website bezocht, een bepaalde pagina daarvan of een andere actie. Via retargeting-banners op websites en apps die ze daarna bezoeken, wil je ze verleiden om alsnog de gewenste actie te ondernemen. Dit is de conversie en kan zijn: kopen, lid worden, lezen etc.
  • Sociale media als Facebook en Linkedin bieden je de mogelijkheid jouw doelgroep, of ze je nu volgen of niet, te definiëren en je advertenties op hun timeline te plaatsen.

Hoe je retargeting kunt inzetten om het succes van je online publicatie te vergroten lees je in deel II van dit blog.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Magzmaker of over het laten maken van een online magazine of digitale brochure? Neem contact met ons op en wel leggen je alles uit.

LinkedIn
Share

Lees verder

Meer lezers en abonnees? Denk eens aan retargeting II

In dit blog zetten we de beste retargeting toepassingen voor online magazines op een rij. In dit tweede deel laten we zien hoe je met retargeting het aantal opens van je magazine kunt verhogen en hoe je meer lezers en zelfs abonnees kunt krijgen.

Meer lezers voor jouw online magazine

Een online magazine is een prachtig content marketing instrument, maar hoe zorg je dat het ook daadwerkelijk goed gelezen wordt? In dit blog een aantal tips over hoe je kan zorgen voor een groter publiek en beter gelezen artikelen.

5 Tips voor effectievere online magazines en brochures

Doelstellingen voor online magazines of brochures kunnen sterk verschillen. Met deze 5 tips zet je digitale publicaties optimaal in binnen je marketing- en communicatiemix.

 

Deze klanten gingen je al voor

Logo ServiceManagement
Aedes magazine
ECIU magazine
Logo Logistiek.nl VMN media
Logo Stadsschouwburg Utrecht
Logo Flexmarkt - VMN media
Logo Netwerk Overijsselse Bibliotheken
Logo Humanistisch Verbond