Dit is de toegevoegde waarde van een online magazine

Leestijd: 3 minuten
     
Het publiceren van content is voor veel organisaties een belangrijk onderdeel van hun marketingstrategie. Bedrijven die veel te vertellen hebben, schrijven daarvoor vaak blogs of sturen nieuwsbrieven. In de praktijk blijkt het alleen erg moeilijk om de aandacht vast te houden. Hoe zorg je er dan toch voor dat jouw verhaal overkomt? Online magazines zijn hiervoor de oplossing.

Print versus online magazines

Bijna iedere organisatie heeft weleens een brochure of een magazine laten drukken om zijn marketingboodschap over te brengen. Tegenwoordig is dit niet meer de norm. Drukwerk is duur, tijdrovend en moeilijk te verspreiden.
Eventuele foutjes zijn niet meer te herstellen.

Online publicaties zijn precies het tegenovergestelde: goedkoper, via talloze wegen te verspreiden en altijd aanpasbaar. Bovendien is het succes ervan goed meetbaar.

Om die reden passen digitale, online publicaties, zoals magazines, whitepapers en brochures, perfect in een omnichannel aanpak. Vanuit je publicatie kan jouw potentiële klant met één klik naar je website. Of je geeft via Google Maps een routebeschrijving naar jouw fysieke winkel.

Magazine naast je website

Veel organisaties hebben al een goede website of webshop. Wat voegt een digitale brochure of online folder daar dan nog aan toe? Binnen een website zit je vast aan een bepaald verwachtingspatroon hoe de site eruitziet en functioneert. De bezoeker moet zelf zijn weg in het menu zien te vinden. Een digitale brochure geeft je de regie en de vrijheid om je producten te presenteren op een manier die overtuigt.

Met een online magazine heb je de ruimte om je verhaal in chronologische volgorde te vertellen. Op websites springen mensen van de ene pagina naar de andere. Je informatie komt daardoor versnipperd over. Een online magazine presenteert je verhaal juist van A tot Z. Dit is ook handig als je bijvoorbeeld een jaarverslag of whitepaper schrijft.

Wil jij een online magazine maken? Kies dan voor Magzmaker.
Probeer Magzmaker nu 14 dagen gratis!
Probeer de gratis demo

Conversie meten met je online magazine

Je kunt een online magazine dus veelzijdig inzetten, afhankelijk van jouw marketingdoelstellingen. Behalve informeren en inspireren, kun je met een magazine ook producten of diensten verkopen.

Met een gedrukte brochure is die conversie lastig meetbaar, maar bij een online brochure ligt dat anders. Je kunt het gebruik en het effect meten en de brochure of folder blijven optimaliseren. Zo kun je alle marketinguitingen steeds blijven verbeteren zodat deze goed aansluiten op de vraag van jouw doelgroep. Je kunt de lezer van de brochure blijven volgen tijdens het aankoopproces. Van het openen van de reclamefolder tot het drukken op de koopknop: het hele traject is te meten.

Zelf online magazines maken

Er zijn verschillende tools beschikbaar om zelf digitale magazines mee te maken. Vaak zijn dit programma’s die een PDF-bestand omzetten in een flash-applicatie of een andere digitale vorm. De meerwaarde hiervan is gering. Een magazine in print moet aan totaal andere eisen voldoen dan een digitale (online) publicatie.

Kies daarom voor een tool die geschikt is voor het maken van online publicaties. Magzmaker is hier een voorbeeld van. Met Magzmaker is je magazine op elk apparaat goed leesbaar. Of je doelgroep nou een tablet, smartphone of computer gebruikt.Ook heb je met Magzmaker de mogelijkheid om video en animaties toe te voegen.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Magzmaker of over het laten maken van een online magazine of digitale brochure? Neem contact met ons op en wel leggen je alles uit.

LinkedIn
Share

Lees verder

Meer lezers voor jouw online magazine

Een online magazine is een prachtig content marketing instrument, maar hoe zorg je dat het ook daadwerkelijk goed gelezen wordt? In dit blog een aantal tips over hoe je kan zorgen voor een groter publiek en beter gelezen artikelen.

Leads genereren met online publicaties

Digitale brochures, white papers, online magazines en andere digitale publicaties zijn ideale hulpmiddelen voor het genereren van leads. Hoe dit werkt en wat “leads genereren” precies inhoudt lees je in dit blog.

5 Tips voor effectievere online magazines en brochures

Doelstellingen voor online magazines of brochures kunnen sterk verschillen. Met deze 5 tips zet je digitale publicaties optimaal in binnen je marketing- en communicatiemix.

 

Deze klanten gingen je al voor

Logo ServiceManagement
Aedes magazine
ECIU magazine
Logo Logistiek.nl VMN media
Logo Stadsschouwburg Utrecht
Logo Flexmarkt - VMN media
Logo Netwerk Overijsselse Bibliotheken
Logo Humanistisch Verbond