Een digitale brochure voor meer online verkoop

Leestijd: 3 minuten
     

Bijna ieder bedrijf of organisatie heeft wel eens een brochure laten drukken. Net als met andere soorten publicaties zie je dat steeds meer brochures en reclamefolders digitaal worden aangeboden. Digitaal publiceren is de norm aan het worden. Maar wat zijn de voordelen van een digitale (online) folder of brochure vergeleken met drukwerk?

Vergeleken met drukwerk is een digitale versie goedkoper, makkelijker te verspreiden en zijn de effecten op de verkoop goed meetbaar. Daarnaast heeft drukwerk het nadeel dat eventuele fouten niet te herstellen zijn. Een digitale versie is makkelijk aan te passen en kun je regelmatig bijgewerken zonder extra kosten te hoeven maken.

Digitale folders en brochures passen daarnaast perfect in een omnichannel aanpak. Omnichannel betekent een holistische aanpak voor alle marketingkanalen. Hierdoor vullen alle online en offline kanalen elkaar goed aan en loopt het goed in elkaar over. Met een online brochure kan dat makkelijker dan met een gedrukte variant omdat je potentiële klanten met een klik vanuit je brochure naar je website kan leiden of via Google Maps een routebeschrijving kunt geven naar jouw fysieke winkel. Deze combinatie tussen online en offline verkoop wordt ook wel aangeduid met “Clicks & bricks”.

Zelf digitale brochures maken

Er is software om zelf digitale folders mee te maken. Vaak zijn dit echter tools die een PDF-bestand om zetten in een Flash-applicatie of een andere digitale vorm. De meerwaarde hiervan is gering. Een brochure in print moet aan hele andere eisen voldoen dan een digitale (online) brochure.

Met de juiste tool maak je publicaties die op elk apparaat goed te gebruiken zijn. Daarnaast wil je zelf folders maken die jouw product optimaal uitlichten. Mogelijkheden om makkelijk video en animaties toe te voegen bijvoorbeeld. Met Magzmaker is een online brochure makkelijk zelf te maken (14 dagen gratis uitproberen? Vraag hier de demo aan).

Meerwaarde brochure naast een website

Veel organisaties hebben al een goede website of webshop. Wat voegt een digitale brochure of online folder daar dan nog aan toe? Binnen een website zit je vast aan een bepaald verwachtingspatroon hoe de site eruit ziet en functioneert. Een digitale brochure geeft meer vrijheid en mogelijkheden om je producten te presenteren op een manier die overtuigt. Een website is vaak meer gefocust op de praktische aspecten van het verkoopproces. Een online brochure of reclamefolder kan meer gericht zijn op inspiratie en overtuiging van de potentiële klant.

Conversie optimaliseren voor je brochure

Het doel van een brochure of folder is meestal naast informeren ook het overtuigen van de lezer. Vaak is het uiteindelijke doel om een product of dienst te verkopen. Om dat doel te bereiken moet het lezen ook “converteren” in een verkoop. Met een gedrukte brochure is de conversie lastig meetbaar, maar bij een online brochure ligt dat anders. Je kunt het gebruik meten en de brochure of folder blijven optimaliseren. Zo kun je alle marketinguitingen steeds blijven verbeteren zodat deze goed aansluiten op de vraag van jouw doelgroep. Je kunt de lezer van de brochure blijven volgen tijdens het aankoopproces. Van het openen van de reclamefolder tot het drukken op de koopknop, het hele traject is te meten.

Vanuit een digitale brochure kunnen klanten meteen doorklikken naar extra informatie of naar een pagina om het product of de dienst meteen aan te schaffen. Dat maakt zo’n publicatie effectief. Zeker voor een webshop is het voordeel van online brochure vergeleken met een offline brochure groot. Je neemt weer een stap uit het aankoopproces weg en daarmee is er een drempel minder. Zo zorg je voor meer conversies en meer verkopen met jouw digitale brochure.

Meer weten over de mogelijkheden van Magzmaker of over het laten maken van een digitale brochure of reclamefolder door Fullmoon Simply Interactive? Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken. Zelf uitproberen? Vraag dan de demo aan.

LinkedIn
Share

Deze klanten gingen je al voor

Logo ServiceManagement
Aedes magazine
ECIU magazine
Logo Logistiek.nl VMN media
Logo Stadsschouwburg Utrecht
Logo Flexmarkt - VMN media
Logo Netwerk Overijsselse Bibliotheken
Logo Humanistisch Verbond